Rusthuis

   

Welkom     Rusthuis    Paardenpension     Fokstal     Contact     Facebook    Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst bijgewerkt op:
20-09-2018

 

 


Contact:

Stal Yn it Span
Robyntsjewei  15
9261 XV Eastermar
 06-42318843
0512-341960

e-mail:

info@
paardenpensioninfo.nl

 

 

 

 

 

  In Memoriam   Huidige rusthuispaarden


Sinds vele jaren bieden wij de mogelijkheid uw paard bij ons onder te brengen in het rusthuis.
Ons rusthuis wijkt af van de meest gangbare in Nederland, wij voeren ons eigen, weloverwogen beleid hierin met als basis de ervaring die wij hebben met oude en/of geblesseerde paarden.

Onze methode

 • De paarden hebben ieder hun eigen box waar ze 's zomers en 's winters de beschikking over hebben, afhankelijk van het paard is dit een binnen- of buitenbox, dus geen groepshokken!

 • De paarden staan naar keuze op stro of vlas.

 • Voldoende en aangepaste beweging; 's winters in de grote rijbak of paddock en vanaf het voorjaar in de wei.
  Indien weer, bodemtoestand en gedrag van het paard het toelaten dan krijgen rusthuispaarden ook in de winter weidegang.

 • Per paard een individueel voerrantsoen, het krachtvoer rantsoen wordt 2x en desnoods 3x per dag verstrekt, ruwvoer in meerdere porties per dag. Indien nodig wordt het krachtvoer rantsoen aangevuld met kruiden, medicijnen of homeopathische middelen.

Een aangepast weidebeleid in de zomer; dat wil zeggen dat de paarden bij erg warm weer alleen daar geweid worden waar schaduw is en mocht het te heet worden, dan gaan ze naar binnen om 's avonds en 's nachts buiten te lopen als het aangenaam koel is.
Veel van onze stallen zijn in de zomer koeler dan de buitentemperatuur.
Ook bij langdurige regen wordt er aangepast geweid omdat onze ervaring heeft geleerd dat oude paarden stijf en stram worden en te lang nat blijven.

In 2014 hebben we als proef meerdere paarden voorzien van vliegendekens tegen vooral de dazen.
Deze proef is dusdanig goed bevallen, meer rust tijdens de dazenperiode, dat we dit jaarlijks in de dazenperiode doen.

 • Mocht het paard niet meer zelfstandig volledig verharen, dan wordt het geschoren wanneer de weersomstandigheden het toelaten.
 • Indien noodzakelijk en in overleg , wordt er 2x per jaar door de paardentandarts gebitscontrole/behandeling toegepast.
 • Er wordt een passend maatje gezocht zodat er wel gezelschap is, maar er niet gejaagd wordt. Ze worden samen geweid of in een klein koppeltje. 
 • Bij paarden met een slecht gebit wordt, indien nodig,  3 of 4x per dag speciaal vervangend krachtvoer verstrekt met een voldoende hoog ruwe celstof gehalte.
 • Alle boxen zijn standaard voorzien van een zout/mineralen likblok.

De kosten van stalling in het rusthuis zijn op aanvraag, een richtprijs zijn de normale tarieven, maar door bepaalde problemen bij een paard/pony kunnen deze hiervan iets afwijken.
Graag bij aanvraag vermelden: leeftijd, stokmaat en eventuele problemen (zoals bijvoorbeeld gebit, stijfheid, allergie).
Normale stalling is gebaseerd op maximaal 2 kg krachtvoer (pony 1 kg) per dag, ruwvoer, stro en uitmesten. 
Bij aangepast krachtvoer, extra voedingssupplementen en vlas worden alleen de extra kosten in rekening gebracht, u krijgt hiervan aan het eind van elke maand een overzicht. Eventuele speciale toevoegingen krijgt uw paard alleen toegediend indien u ermee akkoord gaat, ditzelfde geldt voor speciaal beslag en/of tandarts- of fysiobehandelingen.

We hebben ondervonden dat ons beleid een positieve werking heeft op het oudere of geblesseerde paard; mede omdat er paarden in alle leeftijdscategorieën op onze stal zijn. 

Wiesje en Uilkje, onze vaste vrijwilligsters, voorzien de paarden van extra aandacht.
Ze zorgen voor uitgebreide poetsbeurten, maar ook voor een heerlijke douche.
Hier voorziet Wiesje Lobke van een lekker warme douche; Lobke had de ziekte van Cushing waardoor haar vacht lang en krullerig was en ze eigenlijk continue een vochtige vacht had waar vuil en mest niet uit te borstelen viel.

 

DAP Marum cq Equinoord is onze begeleidende praktijk, hier kunt u eventueel navraag doen over onze paardenkennis en verzorging. Het telefoonnummer is  0594-645252.
 

 


Paardenpension Stal Yn it Span Eastermar                                      copyright Stal Yn it Span 2012