Houston

   

Welkom     Rusthuis    Paardenpension     Fokstal     Contact     Facebook    Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst bijgewerkt op:
20-09-2018

 

 

 


Contact:

Stal Yn it Span
Robyntsjewei  15
9261 XV Eastermar
 06-42318843
0512-341960

e-mail:

info@
paardenpensioninfo.nl

 

 

 

 


de keurhengst 

Houston

Houston wordt geboren op 22-4-1989 bij J. Gordijn in St. Oedenrode.
Zijn vader is Belisar, zijn moeder is Ciola, een inmiddels preferente dochter van Pion.
Als 3 jarige hengst doorloopt Houston het verrichtingsonderzoek in Ermelo met goed gevolg.
Citaat uit het verrichtingsrapport: Basisgangen met veel tact en regelmaat. 
Veel zelfhouding. In de dressuur veel bereidheid tot werken. Zeer veel aanleg voor dressuur.
Houston slaagde met een 8 voor de stap, voor de draf een 8,5, en voor de galop een 8.
 

In het moederrapport wordt de merrie Ciola omschreven als een kleine, beknopte merrie die voldoende rijtypisch gebouwd is. Geen wonder want Ciola is de ene levende helft van een tweeling, de andere helft is de merrie Cienke.
Ook Ciola beweegt ruim, krachtig en soepel.
Als in 1994 de veulens worden beoordeeld in het veulenrapport spreekt men van rijtypische veulens met ras en uitstraling. 
Het hoofd is mooi gevormd met een sprekend oog. Lengte en ligging van het schouder zijn goed, rug en lendenenpartij zijn goed gevormd en gespierd. De croupe heeft voldoende lengte, maar is soms iets rond.
De stap is goed, met een goed ruggebruik. De draf kenmerkt zich door oprichting, een goed zweefmoment, zelfhouding, een goede cadans en balans en sterke afdruk. Kort samengevat: Amper voldoende tot voldoende ontwikkelde rijtypische veulens die beschikken over ras en die goed kunnen bewegen.
Moeders van gewone kwaliteit.

Op oudere leeftijd, bij stamboekopname, wijken de nakomelingen nauwelijks af van de beschrijving in het veulenrapport. Houston is sterk in zijn vererving en scoort in 2004, met een betrouwbaarheid van 92%, op de exterieurindex voor het exterieur 112 punten en voor de beweging maar liefst 115 punten. Houston fokt mooie nakomelingen met een geweldig sterk achterbeengebruik!Houston levert dan ook veel kampioenen op fokdagen, Centrale Keuringen, UTV en Nationale Paardendagen. In 2005 heeft Houston eindelijk zijn eerste goedgekeurde zoon in Nederland, de hengst Valdez (mv. Jazz) Valdez slaagde met hoge cijfers (stap 8,5, draf 9, galop 9, aanleg 9) ook wordt er in 2005 een kleinzoon van Houston goedgekeurd nl. de hengst Valeron (Sandro Hit x Houston).Tevens zijn 4 zonen aangewezen in de loop der jaren. In Denemarken is de hengst Sam Sam (mv. Zandigo) goedgekeurd voor de dekdienst, ook hij slaagde met hoge cijfers voor het verrichtingsexamen (stap 9,25, draf 8,25, galop 9).  

Ook in de sport presteren de Houston-nakomelingen prima; in 2004 staat de dressuurindex dan ook op 167 punten met een betrouwbaarheid van 82%.De succesvolle nakomelingen in de dressuursport op de hogere niveaus zijn inmiddels talrijk. Ook in het buitenland, o.a. Amerika en Canada zijn Houston nakomelingen erg gewild voor de dressuursport.Een klein aantal Houston-nakomelingen wordt zelfs in de springsport uitgebracht.

sportprestaties Houston 

Houston zelf is na zijn goedkeuring eerst succesvol uitgebracht in de Hengstencompetitie.In de A-categorie dressuur eindigde hij op de eerste plaats, in de B-categorie behaalde hij een 3e plaats en de C-categorie een tweede plaats.Daarna werd Houston uitgebracht in de reguliere dressuur en ook daarin was hij succesvol, hij werd uitgebracht tot en met de Lichte Tour.

 

houston als 3 jarige op de hengstenkeuring

Opmerking:
Houston is onze favoriete hengst
Indien mogelijk
 gebruiken wij elk jaar deze hengst, vanwege zijn fokzekerheid wat betreft beweging en exterieur.
Voor ons zijn Houston-nakomelingen fantastische paarden!

2006 Houston KEUR!!!

Houston was in eigendom van Hengstenhouderij Veninga te Stuifzand

 

Houstonhoustonhk08 Genieten op je oude dag, feest, joepie!Houston is overleden
op 8 augustus 2016
op 27 jarige leeftijd

 

 

 

 

 

 

 

 


Paardenpension Stal Yn it Span Eastermar                                     copyright Stal Yn it Span 2012